Vakwerk: dat is dé basis van ons werk. Bij Brans Metaalbewerking produceren we hoogwaardige producten en ontzorgen we onze klanten. Dat is het fundament waarop ons familiebedrijf is gebouwd. De metaalindustrie ontwikkelt zich voortdurend en dat maakt ons vakgebied zo boeiend. Het betekent ook dat we naast ‘ouderwets vakmanschap’ heel bewust kiezen voor innovatieve werkwijzen en machines. Daarmee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en blijven!

Familiebedrijf

De klant staat vanaf het begin centraal bij Brans Metaalbewerking. In november 1978 startte Toon Brans zijn eenmanszaak in Bergeijk. De eerste jaren voerde hij uitsluitend conventionele bewerkingen uit. Maar de techniek veranderde in de loop der tijd. Daarom werd in 1986 de eerste CNC-machine aangeschaft. Dat was het begin van een hele reeks innovaties, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Momenteel bestaat ons machinepark uit diverse CNC draaimachines en onbemande bewerkingscentra. Daarmee kwam ook ruimte voor groei. Door doelgericht te investeren in een innovatief machinepark is Brans Metaalbewerking altijd zijn tijd vooruit geweest. Dat vinden we belangrijk. Niet alleen vanwege de technische mogelijkheden, maar omdat we daarmee onze klanten het beste van dienst kunnen zijn en blijven. Dat was ook de reden om te investeren in onder meer beladingsstations en robots.

In 2003 nam Rolf Brans het roer over van zijn vader. Een logische stap, want van kinds af aan was hij al in het bedrijf te vinden. Rolf heeft nu de leiding over het team van 20 medewerkers. Net als zijn vader beseft Rolf dat mensen de machines maken. Daarom is hij er trots op dat kan rekenen op de inzet van zijn vakkundige en enthousiaste team. Zij hebben de kennis en ervaring om allerlei producten te maken en zetten zich elke dag weer in om de klanten te ontzorgen: nu en in de toekomst!

Missie en visie

Brans Metaalbewerking is een vakkundige, innovatieve en betrouwbare partner. We doen wat we beloven en geloven dat ons werk altijd beter kan. Daarom verbeteren we continue onze processen en organisatie, zodat we nu en in de toekomst de beste kwaliteit kunnen leveren.
We willen dat onze klanten waar voor hun geld krijgen: in ons kwaliteitsproduct, maar nadrukkelijk ook in proces, leverkwaliteiten kosteneffectiviteit. Daarom kiezen we bewust voor de rol van systeemleverancier, waarbij we klanten van A tot Z adviseren en ontzorgen!

Brans Metaalbewerking pand
Rolf en Toon