Bij Brans leer ik elke dag!

sep 27, 2018
Bij Brans leer ik elke dag!

Frezen of draaien? Kjeld vindt het allebei super leuk. Maar na lang dubben koos hij om naast zijn werk de BBL-opleiding verspanen/frezen te gaan volgen. “De combinatie tussen werken en leren vind ik perfect,” zegt Kjeld. “Want bij Brans leer ik elke dag!”

Kjeld is dus helemaal blij met zijn keuze voor de metaal. Wil jij weten of zijn opleiding bij jou past? Ga dan op vrijdag 28 of zaterdag 29 september 2018 op onderwijsbeurs Zuid in Eindhoven naar de stand van Summa College of bij Werk en vakmanschap!

Kjeld werkt vier dagen en gaat één dag naar school. “Dat is hard werken, maar ik vind school heel leuk. Het niveau is best pittig. Maar het helpt wel dat ik al flink wat werkervaring bij Brans heb opgedaan. Op de werkvloer bij Brans heb ik al veel geleerd. En ik leer nog elke dag bij!”
Frezen of draaien?
Kjeld werkt graag met zijn handen. Toen hij in de krant een advertentie van Brans Metaalbewerking zag, leek hem dat wel wat. Begin 2018 ging hij een paar dagen per week werken. Zo groeide hij op de werkvloer steeds verder in het metaalvak. “Ik heb het bij Brans vanaf de eerste dag naar mijn zin en vind mijn werk heel interessant.” Toch moest Kjeld even nadenken toen het bedrijf hem vroeg om een opleiding te volgen. “Ik vind frezen én draaien heel leuk om te doen. Maar ja, voor mijn opleiding moest ik dus kiezen. Het is dus frezen geworden.” Weer naar school gaan was best een stap voor Kjeld. “Maar ik kijk nu elke week uit naar een nieuwe schooldag, omdat ik – net als op het werk – steeds meer kan leren over verspanen. Wat super fijn is: ik krijg ook de tijd en ruimte om te leren. Er gaat soms heus wel eens iets fout, maar daar leer ik van en dan kan ik het herstellen.”