De metaalindustrie ontwikkelt zich voortdurend en dat maakt ons vakgebied juist zo boeiend. Zo zijn er door de jaren heen ook binnen Brans de nodige innovaties gedaan. Dit betekent een geavanceerd machinepark, een werkwijze die voortdurend wordt geoptimaliseerd en er heeft zelfs een wisseling van de wacht plaatsgevonden!

Om je een zo betrouwbaar mogelijk beeld te geven van ons familiebedrijf, hebben we een verhaal geschreven over Brans. Een verhaal waarin we terugblikken op de geschiedenis, een sfeerimpressie geven van het metaalbedrijf en een vluchtige blik werpen op de toekomst.

Bedrijfshistorie

Tijdens zijn werkperiode als metaalbewerker bij de Philips Machinefabriek speelde Toon Brans al regelmatig met het idee om binnen de metaalbranche voor zichzelf te beginnen. Naast zijn reguliere werkzaamheden ging Toon op een gegeven moment zijn vrije avonden invullen door in de garage op een metaaldraaibank zijn passie voor metaalbewerking uit te leven. Deze hobbymatige activiteit leidde in 1978 tot een eigen bedrijf: Brans Metaalbewerking.

In de begindagen richtte het bedrijf zich uitsluitend op het uitvoeren van handmatige (metaal)bewerkingen, maar vanaf midden jaren tachtig werd de weg naar innovatief werken ingeslagen. De aanschaf van een computergestuurde machine in 1986 vormde het startschot van een reeks innovaties. En deze innovatiehonger is nog steeds niet gestild. Zo is de werkplaats van Brans Metaalbewerking in de loop van de tijd tot een heus innovatief machinepark uitgegroeid.

In 2003 vond een wisseling van de wacht plaats. Zoon Rolf Brans nam het stokje van vader Toon over. Dit was een logische stap, omdat Rolf van jongs af aan al werkzaam binnen het bedrijf is. Hij heeft Brans Metaalbewerking zien evolueren van een klein bedrijf naar een solide speler in de metaalbranche. Tegenwoordig geeft Rolf leiding aan een enthousiast team bestaande uit 16 medewerkers.

Sfeerimpressie

Bij Brans Metaalbewerking vinden we het belangrijk dat er een goede sfeer op de werkvloer heerst. We moeten de kar samen trekken en dat gaat nou eenmaal beter als alle medewerkers zich thuis voelen binnen het bedrijf!

Wij geloven in goede onderlinge relaties en om die reden luisteren wij altijd aandachtig naar onze medewerkers. Mocht iemand iets op het hart hebben dan proberen wij daar tactvol mee om te gaan. Dat hoort bij onze bedrijfscultuur.

De sfeer binnen ons bedrijf kan als familiair en gemoedelijk worden getypeerd. Dit uit zich bijvoorbeeld in het feit dat er regelmatig medewerkers blijven mee-eten bij ons thuis. Voor de harde werkers die komen overwerken (dinsdag en donderdag) staat er natuurlijk altijd een bord klaar! Daarnaast spelen Rolf en een aantal medewerkers regelmatig een potje toepen (kaartspel) tijdens de werkpauze.

Als blijk van waardering aan ons hardwerkende team organiseren we ook jaarlijks een aantal leuke activiteiten. Zo vindt vlak voor de zomervakantie de jaarlijkse barbecue plaats, waarbij aanhang ook altijd van harte welkom is. In de dagen voor kerst hebben we standaard een teamuitje. De afgelopen jaren zijn we onder andere wezen kleiduivenschieten. Dergelijke uitjes zijn altijd super gezellig. Op dit soort dagen zie je echt hoe hecht het team van Brans is.

Missie en visie

Brans Metaalbewerking is een vakkundige, innovatieve en betrouwbare partner. We doen wat we beloven en geloven dat ons werk altijd beter kan. Daarom verbeteren we continue onze processen en organisatie, zodat we nu en in de toekomst de beste kwaliteit kunnen leveren. We willen dat onze klanten waar voor hun geld krijgen: in ons kwaliteitsproduct, maar nadrukkelijk ook in proces, leverkwaliteiten kosteneffectiviteit. Daarom kiezen we bewust voor de rol van systeemleverancier, waarbij we klanten van A tot Z adviseren en ontzorgen!

Brans Metaalbewerking pand
Rolf en Toon