Vakwerk: dat is dé basis van ons werk. Bij Brans Metaalbewerking produceren we hoogwaardige producten en ontzorgen we onze klanten. Dat is het fundament waarop ons familiebedrijf is gebouwd. De metaalindustrie ontwikkelt zich voortdurend en dat maakt ons vakgebied zo boeiend. Het betekent ook dat we naast ‘ouderwets vakmanschap’ heel bewust kiezen voor innovatieve werkwijzen en machines. Daarmee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en blijven!

Familiebedrijf

De klant staat vanaf het begin centraal bij Brans Metaalbewerking. In november 1978 startte Toon Brans zijn eenmanszaak in Bergeijk. De eerste jaren voerde hij uitsluitend conventionele bewerkingen uit. Maar de techniek veranderde in de loop der tijd. Daarom werd in 1986 de eerste CNC-machine aangeschaft. Dat was het begin van een hele reeks innovaties, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Momenteel bestaat ons machinepark uit diverse CNC draaimachines en onbemande bewerkingscentra. Daarmee kwam ook ruimte voor groei. Door doelgericht te investeren in een innovatief machinepark is Brans Metaalbewerking altijd zijn tijd vooruit geweest. Dat vinden we belangrijk. Niet alleen vanwege de technische mogelijkheden, maar omdat we daarmee onze klanten het beste van dienst kunnen zijn en blijven. Dat was ook de reden om te investeren in onder meer beladingsstations en robots.

Bedrijfshistorie

Tijdens zijn werkperiode als metaalbewerker bij de Philips Machinefabriek speelde Toon Brans al regelmatig met het idee om binnen de metaalbranche voor zichzelf te beginnen. Naast zijn reguliere werkzaamheden ging Toon op een gegeven moment zijn vrije avonden invullen door in de garage op een metaaldraaibank zijn passie voor metaalbewerking uit te leven. Deze hobbymatige activiteit leidde in 1978 tot een eigen bedrijf: Brans Metaalbewerking.

In de begindagen richtte het bedrijf zich uitsluitend op het uitvoeren van handmatige (metaal)bewerkingen, maar vanaf midden jaren tachtig werd de weg naar innovatief werken ingeslagen. De aanschaf van een computergestuurde machine in 1986 vormde het startschot van een reeks innovaties. En deze innovatiehonger is nog steeds niet gestild. Zo is de werkplaats van Brans Metaalbewerking in de loop van de tijd tot een heus innovatief machinepark uitgegroeid.

In 2003 vond een wisseling van de wacht plaats. Zoon Rolf Brans nam het stokje van vader Toon over. Dit was een logische stap, omdat Rolf van jongs af aan al werkzaam binnen het bedrijf is. Hij heeft Brans Metaalbewerking zien evolueren van een klein bedrijf naar een solide speler in de metaalbranche. Tegenwoordig geeft Rolf leiding aan een enthousiast team bestaande uit 20 medewerkers.

Missie en visie

Brans Metaalbewerking is een vakkundige, innovatieve en betrouwbare partner. We doen wat we beloven en geloven dat ons werk altijd beter kan. Daarom verbeteren we continue onze processen en organisatie, zodat we nu en in de toekomst de beste kwaliteit kunnen leveren.
We willen dat onze klanten waar voor hun geld krijgen: in ons kwaliteitsproduct, maar nadrukkelijk ook in proces, leverkwaliteiten kosteneffectiviteit. Daarom kiezen we bewust voor de rol van systeemleverancier, waarbij we klanten van A tot Z adviseren en ontzorgen!

Brans Metaalbewerking pand
Rolf en Toon